ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Спортният министър покани на среща собствениците на футболните ЦСКА и Левски
Автор: Екип Sofia24.bg 12:34 / 17.12.2021Коментари (0)7132
© Фейсбук
Новият министър на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че държавата няма финансовата възможност да изгради нови спортни съоръжения, но по никакъв начин няма да пречи на клубовете да модернизират съществуващите, които използват. 

В тази връзка той покани на среща преди Коледа собствениците на футболните ЦСКА и "Левски", за да говорят за проблемите с базите на "червените" и тежката финансова ситуация при "сините".

"Първо ще направим среща с ОСК на ЦСКА, тъй като спрях търга за техните бази. После ще поканя ръководството на ЦСКА, дори Гриша Ганчев, който имаше претенции към дружеството, което е отговорно за Българска армия и Панчарево. Паралелно с това ще поканя и ръководството на "Левски". Трябва да покажем еднакво отношение към всички, защото явно имат затруднения. Ще се опитам да съм полезен на всички клубове. Вчера поканих директора на трите дружества, които стопанисват спортните бази. Обясненията на "Сердика спортни имоти“ даде същата информация, каквато даде пред медиите“, каза Радостин Василев.

"Вчера поканих директора на трите дружества, които стопанисват спортните бази. Представителят на "Сердика спортни имоти" даде същата информация, каквато даде пред медиите. 

Виждал съм договора за наем на ЦСКА. Този договор не е тайна и ще преценим дали може да го публикуваме, за да се види всичко. Има комисия, която преценява кои инвестиции могат да бъдат приспаднати. За мое нещастие този казус е от 4-5 години и нямам представа защо е оставен толкова дълго. Оттук нататък казусът ще е публичен", разкри спортният министър.

"Смятам, че държавата пречи не само по отношение на стадиона на ЦСКА, а пречи на спортистите, на федерациите и на клубовете. Докъде умишлено, докъде от некомпетентност. Забележете нашите съседи. Те също имат зелена сделка, също имат организации, които се грижат за околната среда, но успяват да подобрят своята инфрасктуктура. Нашият национален стадион е бил ремонтиран преди 20 години и не отговаря на средно европейско ниво. Не мога да приема, че при целия този разход и грабеж, не е имало пари за спорт.

Идеята за национален стадион е заложена в коалиционното споразумение в сектор "спорт", надявам се да бъде реализирана в този мандат. Длъжен съм да го изпълнявам и ще направя всичко възможно, за да поставя началото. А ако се действа експедитивно, е възможно да стигнем и до края. Държавата трябва да инвестира сериозно в спортната инфраструктура, тъй като е в много тежко състояние.

Не е необходимо да казвам дали трябва да има промяна в БФС, мисля че знаете какъв е отговорът ми", сподели още Радостин Василев.
Още по темата: общо новини по темата: 9
11.01.2022
11.01.2022
11.01.2022
11.01.2022
11.01.2022
06.01.2022
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Левски дочака 20-ата си титла след триумф над ЦСКА
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Септември представи новия си треньорски щаб
СДВР показа устройството, с което са изстрелвани ракети на мачовете Левски - ЦСКА
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията