ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Инджов: Няма да строим нов стадион, надявам се през септември да имаме разрешение за строеж
Автор: Екип Sofia24.bg 16:54 / 11.01.2022Коментари (0)7150
©
Приключи срещата на Радостин Василев с шефовете на ЦСКА-София. Министърът на младежта и спорта и главния архитект на София разговаряха с Гриша Ганчев и Юлиaн Инджов относно строежа и реконструкцията на стадион "Българска армия".

Собственикът на "червените" Гриша Ганчев направи лаконичен коментар пред журналистите на въпроса дали ще се осъществи последната му мечта. "Естествено", отговори бизнесменът. Както е известно, в края на миналата година той заяви публично, че изграждането на модерен стадион на мястото на "Армията" е последната му голяма мечта.

Един от акционерите в ЦСКА - Юлиан Инджов, внесе яснота относно реконструкцията на стадион "Българска армия". 

"Имаме доза оптимизъм, не само за спортната база, като цяло спорта в България да се наложи една основа да се положи с повече разум напред. Не могат да се прогнозират тези срокове, има воля от всички страни да не се размотаваме във времето. Сроковете са много разтегливи. Може да бъде за три месеца, може и три години да не ви стигнат“, заяви Инджов.

"Изцяло нов стадион и ние не сме си представяли. Старият стадион ще бъде реконструиран. Коментирахме достъпа на стадиона. Лицензирането на стадиона трябва да дойде от ФИФА и УЕФА, които имат изисквания. Ако мога да помечтая, нека септември месец да видя разрешението за строеж на масата“, добави той.

"Дълговете уточнихме – до края на 2019 или началото 20 година, всичко направено от тази дата не се приемат към момента. Ще продължим да преговаряме. За подобренията на базата в Панчарево и на стадиона не мога да ви кажа точната цифра, но е около 4 милиона лева, които са признати от "Сердика Спортни Имоти“ през април 2021 година.

"Ние не можем да ги представим като инвестиция. Подобренията възлитат на 6-7 милиона, но тези, които ни признават, са само тези които са прикрени към "Имоти“. Затова има разлика в цифрите. Затова са редуцирани на тези около 4 милиона.

Имаме готовност от две години за инвестицията. Направихме си съответните прочувания. Имаме финансов план и ангажимент да построим стадиона. Безспорно има значение. Като цяло, сигурно ще се прави нова оценка заради това, че малко или повече ще струват имотите“, заяви Инджов.
Още по темата: общо новини по темата: 9
11.01.2022
11.01.2022
11.01.2022
11.01.2022
06.01.2022
23.12.2021
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
СДВР показа устройството, с което са изстрелвани ракети на мачовете Левски - ЦСКА
ЦСКА със страхотен обрат срещу Арда в Кърджали
Фернандо Каранга поднови тренировки с ЦСКА
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията