ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Градското първенство на София по ски-бягане ще се проведе на 6 и 7 януари на Витоша
Автор: Екип Sofia24.bg 11:55 / 05.01.2022Коментари (0)738
© sofia2018.bg
Състезатели по ски-бягане от цялата страна ще се борят за трофея под Черни връх в четвъртък и петък. Откритото градско първенство на София по ски-бягане ще направи своя дебют за новия век на 6 и 7 януари. Състезанието, възстановено със съдействието на Фондация "София – европейска столица на спорта“ и изтъкнатия ни бивш национал олимпиец - Веселин Цинзов, ще събере представители на водещите школи от страната, които ще спорят за трофеите в пет възрастови групи. 

Деца, юноши и девойки младша и старша възраст, младежи и девойки, плюс мъже и жени ще стартират в четвъртък от 11:00 часа по трасе, започващо малко над последната станция на втория Драгалевски лифт. Пистата след това се вие по платото, за да финишира на началното място. Трасето е с дължина от 4 до 5 км в зависимост от възрастта на скиорите. 

На другия ден, в петък, организаторите са предвидили състезание от Голи връх до Черни връх. Стартът е от 10:00 часа от същото място, а финалът е пред сградата на РВД, съобщиха от София-европейска столица на спорта. 

Трасето се вие нагоре по Зелената писта и е с дължина 4 км. Надпреварите са за Купа "Александър логистик“ и за първи път са част от официалния календар на Българска федерация по ски.

Ски-бягане на Витоша ще има и на 22 януари, когато в програмата на традиционния Витоша зимен фест ще се състоят спринтовите стартове около хижа Алеко. Възстановяването на Откритото градско първенство бе планирано още преди няколко години, но здравните рестрикции и недостатъчният сняг в началото на миналата зима не позволиха това да се случи досега. 

В момента снегът в най-горната част на планината е в изобилие, а прогнозите са за ясно небе в четвъртък и без силен вятър в петък. При хубаво време, тези, които ще изберат планината през уикенда могат да посетят и отворената зона за шейни, която се намира малко над хижа Алеко, пътеката до нея е указана с табели от горна станция на кабинковата въжена линия.
Още по темата: общо новини по темата: 438
28.10.2022
14.07.2022
01.07.2022
20.04.2022
20.04.2022
20.04.2022
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световният тенис поздрави Григор Димитров
Страхотната новина за Григор Димитров е факт!
Александър Зверев трябва да направи услуга на Григор Димитров днес
Григор Димитров отпадна в Рим, но може да се изкачи в световната ранглиста
СДВР с мерки за финала за Купата между Лудогорец и Ботев (Пловдив)
Анкета
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията