ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Пламена Миткова пред Plovdiv24.bg за световната титла, мечтите, училището и любимите неща
Автор: Стойчо Генов 08:29 / 10.08.2022Коментари (0)1796
© Sofia24.bg
Световната шампионка на дълъг скок Пламена Миткова гостува в студиото на Plovdiv24.bg заедно със своя треньор Ивайло Русенов. Преди няколко дни състезателката на СКЛА Локомотив Пловдив спечели титлата с личен рекорд от 6,66 метра от Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години, което се проведе в Кали (Колумбия).

"Най-трудното в Колумбия беше квалификацията, много се бях притеснила за нея. Нормата беше 6,40 и се притеснявах дали ще я скоча. След като стана ясно, че влизам във финала, се успокоих и си вдъхнах увереност. Дългият скок си е моята дисциплина, но аз си харесвам всичките, в които участвам на състезания. Надявам се от догодина да започна да скачам и троен скок. Имам нужда от разнообразие", заяви пред нашата камера Пламена Миткова.

Тя разказа и за подкрепата, която е получила от съотборничката си в Локомотив Габриела Петрова.

"На последната ми тренировка преди световното Габи ме надъха още. Каза ми: "Ти го можеш, чакаме те с медал". Подкрепяме се взаимно, тя ме поздрави и на летището. Много приятно беше чувството да те аплодират хиляди на стадион "Локомотив“ в Пловдив. Благодаря на всички хора, които бяха на трибуните", допълни още ученичката от ПГАСГ "Арх. Камен Петков" - Пловдив.

Ето какво каза още в студиото на Plovdiv24.bg Пламена Миткова:

Пет години тренирах художествена гимнастика, но след това една моя треньорка – Мария Илиева, ме насочи към леката атлетика. Отидох в залата на Локомотив Пловдив да ме види треньорът. Той ме одобри и оттогава досега вече 6 години тренирам.

Мечтая да се развия до максимума и да дам най-доброто от себе си. След 6,66 следващата ми цел като резултат е над 7 метра.

Сега ми предстои почивка, ще отида на море. Не е лесно с училището, но нямам избор. Знам, че образованието е много важно. Искам да продължа да следвам, но все още не съм решила какво ще кандидатствам. Каквото и да става, няма да спра с леката атлетиката, нямам планове да се занимавам с нещо друго.

Треньорът й Ивайло Русенов заяви, че от миналата година възпитаничката му получава финансова помощ за своята подготовка от спортното министерство заради отличните си резултати, които е постигнала на национално ниво. Той разказа и за проблемите около приключването на ремонта в залата по лека атлетика на "Лаута".

"Аз съм голям мечтател и моите мечти са големи. Ако Пламена е здрава и няма контузии през следващите години, потенциалът й е много голям и могат да се очакват много големи неща от нея", заяви специалистът.

Гледайте в прикаченото видео цялото интервю с Пламена Миткова и Ивайло Русенов!

Още по темата: общо новини по темата: 6
27.09.2022
25.03.2022
24.02.2022
03.12.2021
15.11.2021
14.10.2021







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Левски дочака 20-ата си титла след триумф над ЦСКА
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Септември представи новия си треньорски щаб
СДВР показа устройството, с което са изстрелвани ракети на мачовете Левски - ЦСКА
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията