ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Стойко Сакалиев: Когато има любов, всичко се постига!
Автор: Екип Sofia24.bg 10:07 / 07.08.2023Коментари (0)205
©
Както вече писахме дъщерята на бившия футболист на бургаския "Нефтохимик" и ЦСКА Стойко Сакалиев - Любомира, е успяла да победи в битката с рака.

Преди дни в социалните мрежи той емоционално написа за дъщеря си, която страдаше от онкологично заболяване - "Чаках дълго, мълчаливо и с надежда този дългоочакван ден - денят, в който ще Ви кажа: ТЯ Е ЗДРАВА!!!"

18-годишното момиче беше диагностицирано с рядък вид рак. За лечението ѝ бяха необходми 70 000 евро, а сумата беше събрана за по-малко от 24 часа. След операции и химиотерапия Любомира е оздравяла.

От ефира на "Тази сутрин“ Стойко Сакалиев благодари на всички, които са участвали в тази кауза и посочи, че без тяхната подкрепа победата над рака е нямало да бъде възможна.

"Люби беше с майка си в Англия. Обадиха ми се по телефона и казаха, че вече е изчистена. Сега остава да се правят профилактични прегледи. Никога няма да забравя деня, в който научих, че тя е болна. Това беше в 4:00 часа сутринта, не можех да го асимилирам толкова бързо, но човек трябва да приеме реалността, да се бори и да продължи напред. Тя постъпи по същия начин като мен и майка си – уверено, устремено, с много кураж, с много енергия, с много сила, с много разговори стигнахме до победата. Тя е едно изключително силно дете, което се пребори", сподели Стойко Сакалиев.

На хората, които вървят по този път, той пожела повече вяра, повече търпимост, повече позитивни мисли, да не се предават и да вървят напред.

"Във всеки един момент да разговарят с човека до себе си, с детето си, да му дават нужния кураж. Дори в най-трудния момент, когато надеждата бяга, не бива да позволяваш тя да изчезне от теб. С вяра всичко е възможно и всичко може да ти се случи. Вярата крепи тялото и духа и с нея се преодоляват тежки болести“, коментира още той.

"Люби замина да учи в Южна Корея и там установиха, че има рак. Там обаче диагнозата беше грешна, казаха, че е сарком – много тежък вид рак на костите и меките тъкани. След пристигането си в Англия обаче се оказа, че има рак на бъбрека, който беше отстранен. Имаше разсейки в белия дроб и стомаха. Благодарение на професионалистите обаче тя вече е здрава. Искам да благодаря и на Стилиян Петров, който ме насочи към болницата, в която Люби се лекува“, сподели Сакалиев пред bTV.

"В подобна ситуация на всеки човек му минават всякакви мисли през главата, но аз се стараех да ги отстраня. Необходимите средства се събраха за по-малко от 24 часа, дори леко надвишихме сумата. Бях казал, че когато всичко приключи, тези средства ще бъдат насочени към друго дете, което се нуждае от подобно лечение. Това го направих. Преведох пари на дете, което е със сарком. Казва се Радост и битката при нея ще бъде много по-тежка, но вярвам, че тя ще оздравее. Лечението ѝ е доста тежко и сериозно, но със средствата и с помощта на хората, мисля, че тя ще оздравее“, каза бившият футболист.

"Любомира е доста позитивен човек и в самото начало тя не прие толкова сериозно болестта. Вече, когато се сблъска с реалността и терапиите в болниците, леко беше паднала духом, но тя се бореше. Сега е изключително щастлива, танцува и се събира с приятели. Иска да се върне в Южна Корея, за да си завърши образованието. Човек винаги трябва да вярва и никога да не се предава. Когато има любов, всичко се постига“, сподели Стойко Сакалиев.

Той благодари на всички хора, приятели и лекари, които са им помогнали и са оказвали съдействие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
Столичен общински съвет 2024-2028г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията