ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Корнелия Нинова: Господин президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията
Автор: Неда Узунколева 11:07 / 17.04.2024Коментари (0)726
©
От името на ПГ на "БСП за България“ изпратиха декларация като официално прессъобщение до медиите.

Ето какво гласи декларацията: 

"В последните 48 часа в държавата се случват неща, които представляват погром върху държавността и принципите на правовата държава. Ще припомня събитията с дословни цитати:

2 април, Бойко Борисов: "Не се месим за служебното правителство“.

9 април – Бойко Борисов: "Категорично заявих пред посланиците на страните от ЕС, че ГЕРБ няма връзка със служебното правителство“. Категорично сте ги излъгал, г-н Борисов – посланиците на ЕС.

15 април, Бойко Борисов: "Главчев да смени външния министър. Ако служебният премиер Главчев не се съобрази с тази препоръка, ще направя да се съобрази впоследствие“. Няколко часа по-късно външният министър е сменен.

5 април, Димитър Главчев: "Не виждам кой би ме убедил да направя промени в кабинета“. Е, сега, г-н Главчев, видяхте ли кой би могъл да ви убеди да направите промени в кабинета? Не да ви убеди – да ви принуди, да ви заплашва, че ако не го направите, ще има тежки последици за вас. Ако не сте го видял кой е – целият български народ го видя, а и европейските ни партньори, които Борисов персонално е излъгал - също го видяха.

Това е пуделщината в политиката.

Утре Борисов може да нареди на Главчев какви да са резултатите от изборите? И тях ли ще изпълни?

Ето това е промяната в Конституцията и съдебната реформа – узаконяване на беззаконието, погром над държавността и основните принципи на правовата и демократична държава за прозрачност, разделение на властите и честни избори. Паралелната държава стана официална, ръководена лично от Бойко Борисов – навремето по телефона на шефа на митниците, на Висшия съдебен съвет, сега вече директно на служебния премиер.

Мафията е не просто срастване на престъпността с властта – мафията е властта днес в България. Кукловодите си назначават пионки - пионките обслужват кукловодите.

Това е моделът Борисов – 15 години в България, за малко разклатен и твърдо възстановен, с промените в Конституцията и т.н. съдебна реформа на демократичните сили.

Разбира се, от това положение има изход и не бива да се губят нито надеждата, нито желанието за промяна – онези от 2020 г., които бяха потъпкани.

И ние се обръщаме на първо място към президента Радев:

Г-н президент, не преговаряйте, не се пазарете за министрите със задкулисието. Със задкулисие и мафия не се преговаря. Просто сменете Главчев. Това е ваше правомощие по новата Конституция – освободете този премиер и изберете друг. Този е доказано партиен кандидат на ГЕРБ. Но, освен това, 48 часа вече е доказан послушко и изпълнител на волята на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов. Какво ни гарантира, че оттук нататък това няма да се случва всеки ден? Нищо не може да ни го гарантира.

Обръщаме се към европейските посланици да реагират:

Борисов е седял на вашата маса, гледал ви е в очите и ви е излъгал, че ГЕРБ няма нищо общо със служебния кабинет. Този кабинет, който трябва да бъде равно отдалечен партийно и да гарантира честността на изборите.

Уважаеми европейски посланици, нека заедно да застанем зад принципите на Европейския съюз – за прозрачност, за честност на изборите, за разделение на властите, за правова държава и за борба със задкулисието и мафията във всички държави-членки на ЕС.

И накрая, най-важното обръщение – обръщението към българския народ:

Скъпи български хора, граждани, преди малко Борисов е казал: Пълна случайност е, че Главчев е сменил външния министър след моето изказване. Докога? Докога ще търпим тази гавра – с българския народ, с принципите на съществуване на държавата, с устоите на държавността? Докога един човек ще се подиграва със всичко, което България е била и може да бъде и в бъдеще? Всичко е във вашите ръце. Зависи от вас съвсем скоро.


Още по темата: общо новини по темата: 386
30.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/65 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Пролетно почистване на София
Лоша инфраструктура в София
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията