ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
СОС ще даде разрешение за строеж на паркинг с над 300 места в "Надежда"
Автор: Екип Sofia24.bg 14:57 / 23.05.2022Коментари (0)572
© Фейсбук
Столичният общински съвет ще даде разрешение общинското дружество "Софийски имоти“ ЕАД да построи многоетажен паркинг в район "Надежда“. Това е част от програмата на Столична община за изграждане на паркинги в кварталите. Застрояването ще е четириетажно, без сутерен. Автомобилното паркиране се предвижда да е изцяло надземно. Припомняме, че през март кметът на район "Надежда" Димитър Димов съобщи, че през август ще започне изграждането на паркинг за над 300 автомобила до метростанцията в район "Надежда“, ако няма обжалване на обществената поръчка.

Подробности за работния проект – достъпът до многоетажния паркинг се осъществява от ул.“Анастас Лозанчев“. Непосредствено до входната зона са разработени 48 броя външни открити паркоместа. Автомобилните вход/изходи на сградата са от североизток, водещи към двулентови пътища с необходимата ширина. Планът осигурява оптимални комуникационно-транспортни условия, включително между отделните етажни нива. С оразмеряването и дефинирането на различните пространства е постигнат максимален капацитет на паркинга при спазване на нормативните изисквания. Осигурена е и добра комуникация за пешеходен достъп.

Всички фасади са отворени в съответствие с изискванията за отворен паркинг – изключение прави западната фасада с цел ограничаване на шума и изпълняването на санитарно хигиенните норми. Избраните фасадни елементи са съобразени с контекста на средата, в която е разположен обекта с цел постигане на добър обемно-пространствен ефект и качествен архитектурно-художествен образ. Покривната конструкция на сградата е плосък стоманобетонен покрив с вътрешно отводняване.

С предложеното проектно решение са осигурени 310 броя автомобилни паркоместа, включително 14 броя достъпни места за хора в неравностойно положение и 32 броя паркоместа с възможност за зареждане на електрически превозни средства на застроена площ от близо 2000 кв.м. Предвидено е и озеленяване на над 2300 кв. м.

Идеята за изграждане на паркинги в кварталите е на председателя на градския парламент Георги Георгиев – още през 2020 заедно с колеги общински съветници разработиха и предложиха програма за строителство, която предвижда и публично-частно партньорство. Амбицията на Георгиев е до края на мандата да има построени поне три удобни и съвременни съоръжения, които да решат проблемите на гражданите и да облагородят средата на живот.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Нова маркировка на Витоша в помощ на туристи и спортисти
Природни стихии
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията