ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
"Фантомът на операта" специално за "Фокус": София е толкова красив град, че си мечтаем да останем тук по-дълго!
Автор: Оля Ал-Ахмед 16:29 / 16.04.2024Коментари (0)913
©
Това е първото ви гостуване в България с постановката "Фантомът на операта“ написана от Андрю Лоуд Уебър и неслизала 36 години от световните сцени. Какви са първите ви впечатления от началото на това турне?

Да, това е първото ни гостуване в България, в София. Миналата година бяхме в Солун, който не е толкова далеч от тук. Това ни е първият европейски град за тази година. Много сме щастливи да бъдем тук, в София. Имахме късмет, че престигнахме няколко дни преди самото шоу, защото имаме огромен реквизит , който изиства предварителен монтаж и време. Но това беше в наша полза, защото успяхме да се разходим по този прекрасен град – София

Какво е вашето усещане от този град, в който сте запръв път.

Чудесен град! Навсякъде толкова много зеленина, наистина невероятно зелен и красив град, който допринася за една невероятно успокояваща атмосфера. Първо имаме голям късмет с времето. Мисля че спецификата на този град е и заради планината! Когато небето е ясно само като погледнеш тези дървета и тази планина пред теб разбираш, че се намираш в един прекрасен европейски град с грандиозна история! И още нещо: Гледката ни от хотела е перфектна, хората са изключително любезни. С една дума чувстваме се много комфортно тук, е вас. Обиколили сме много европейски градове с това шоу и навсякъде трябва да се предвижваме с автобус или да взимаме такси за да стигнем до центъра на града, а тук всичко е в центъра! Невероятен град, влюбени сме в него. Чувстваме се много добре и комфортно.

Късметлии сте, че сте пристигнали дни преди спектакъла и имате възможност да се разходите из нашия град и да си отпочинете.

Направо ще ви дам заглавие на нашето интервю и то не е от мен, а от актрисата в главната роля, която играе Кристин :“ Толкова красив град, че си мечтая да останем тук по-дълго!“

О, колко мило. Винаги сте добре дошли. Знаете ли, убедена съм, че вие отново ще се завърнете с това шоу, защото залата е препълнена и публиката прие спектакъла ви с овации и аплодисменти.

Много сме щастливи, когато виждаме залата препълнена и всички ни аплодират прави. В Лондон имаме 1000 души публика, тук доколкото разбрах са над 4 000 души в залата. Което за нас е голямо признание. Много сме щастливи с публика като българската.

Малко повече за колегите ви от актьорски състав?

Актьорският състав, който дойде в България, включва Надим Нааман в ролята на Фантома, Хариет Джоунс и Джорджа Уилкинсън (Кристин), Лара Мартинс (Карлота), Валери Кутко (Мадам Гири) и др. с диригент д-р Джон Ригби.

А за постановката?

"Фантомът на операта" пристигна с Боинг, 100 души строят сцената в НДК, пресъздаваща Парижката опера. Най-големият карго самолет в света, донесе до София декорите на "Фантомът на операта". Той беше необходим да пренесе стотици тонове товар с декори, техника, реквизит на една от най-мащабните продукции, идвали някога у нас. "Фантомът на операта" ще се играе в цели 14 представления в рамките на 10 дни от 11 до 21 април в зала 1 на НДК. Огромните конструкции, машини, декори, реквизит и костюми, натоварени в 15 тира, пътуваха по суша, след това по вода и накрая по въздух с мощния Боинг 747, за да стигнат до София. Пищната сцена, пресъдаваща интериора и фасадата на Парижката опера, се строи в продължение на пет дена. Актьорите и съставът от над 130 души пристигат един по един, за да разкажат прочутата история, написана от Андрю Лоуд Уебър и неслизала 36 години от световните сцени. Във всяко представление на сцената излизат над 130 души – актьори, белетисти, музиканти от оркестъра. Участниците сменят над 230 костюма, изработени от най-скъпи материи, везани с мъниста и декоративни елементи, шити и бродирани на ръка. В постановката има 22 смени на сцени, използват се 281 свещи, 250 килограма сух лед и 10 машини за мъгла и дим. За завесите са използвани 2230 метра плат, 900 от които - специално боядисани. Ресните с пискюли са с дължина 226 метра. Те са съставени от 250 килограма боядисана вълна, в която са вплетени 5000 дървени мъниста, внесени от Индия. Спускащата се завеса в пето действие е изработена от 2 000 ръчно бродирани рози. Що се отнася до гардероба, "Фантомът на операта" се смята за най-естетически изпипаната и пищна постановка на Бродуей. Именно заради костюмите постановката е удостоена с предстижната театрална награда "Тони". А сред декорите емблематичен става огромният полилей на Парижката опера, който българските зрители ще видят и в представленията в НДК.

"Фантомът на операта" се играе от 11 до 21 април, в зала 1 на НДК.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Неправилно паркиране в София
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията