ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (1)
Ботев приключи за Купата след обрат на "Овча купел"
Автор: Стойчо Генов 14:48 / 03.12.2022Коментари (14)6642
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) завърши със загуба официалните си мачове за 2022 година. Жълто-черните не успяха да се класират за четвъртфиналите в турнира за Купата на България, след като отстъпиха на Славия с 1:2. Двубоят се игра на стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел".

Елвис Ману (16) бе точен за гостите, а бившето "канарче" Кристиан Добрев (18) и Нгуена (52) се разписаха за "белите". Домакините изпуснаха дузпа чрез Галин Иванов в 70-ата минута.

Ботев откри резултата след подранил коледен подарък на вратаря Светослав Вуцов. В 16-ата минута Елвис Ману бе изведен в чиста позиция, но стражът на Славия изби топката. След това защитник на домакините я върна с глава към Вуцов, който обаче не успя да я хване. Антоан Бароан отне и шутира с левия крак покрай вратаря, а Елвис Ману на метър пред голлинията я прати в мрежата за 0:1.

Само две минути по-късно Иван Минчев изведе Кристиан Добрев с пас между Па Конате и Самуел Супрайен. Бившето "канарче" ги надбяга с лекота и с левия крак преодоля Ханкич за 1:1.

Седем минути след почивката Славия направи пълен обрат в резултата. Галин Иванов открадна топка в средата на терена и тя стигна до Нгуена. Той напредна фронтално срещу вратата и от с нея и от границата на наказателното поле отправи много прецизен удар по земя, който попадна в целта! 2:1!

В 70-ата минута Кристиан Добрев бе изведен от Иван Минчев в наказателното поле, поведе си топката, след което бе съборен от Супрайен. Реферът Георги Гинчев логично отсъди дузпа. Зад топката застана Галин Иванов, който шутира в центъра, но врлатарят Ханкич не мръдна и успя да спаси.

Седем минути преди края жълто-черните пропуснаха идеална възможност да изравнят. Елвис Ману бе на 5 метра пред вратата и можеше да шутира, но предпочете да подаде на Антоан Бароан, който прати топката в мрежата. Французинът обаче бе в засада и след намесата на VAR попадението бе отменено.

Славия: Светослав Вуцов, Христо Попадийн, Емил Виячки, Венцислав Керчев, Людовик Соарес, Ерол Дост, Кемело Нгуена, Иван Минчев (89- Ахмед Ахмедов), Кристиан Добрев (78- Тони Тасев), Галин Иванов (90+4- Георги Вълчев), Емил Стоев.

Ботев (Пд): Хидайет Ханкич, Па Конате (67- Точукву Нади), Виктор Генев, Роберто Пунчец, Самюел Супрайен, Дилан Мертенс (67- Абдулайе Траоре), Реда Рабей, Мохамед Брахими, Емануел Току, Антоан Бароан, Елвис Ману.

Още по темата: общо новини по темата: 15
24.05.2023
06.04.2023
05.04.2023
05.04.2023
03.04.2023
12.12.2022
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Цигани, айде по каруците и от където сте изпълзяли. Видяхте ли, че за нищо не ставате. Тези играчи са тотал щета. Зингаревич си върти тотото и си продава стоката вие берете срам и поемате бахурите.
-2
 
 
Бих казал НУЛЕВА ГОДИНА, но ботевЪ от Коматево е на три точки от изпадане. Ще се води битка за оставане в групата с 12-13 милиона бюджет, третият в групата. Зинга, само така и в Б група се играе футбол...
+4
 
 
В пореден мач се бием сами, за жалост... Но белите играха по-добре и повече заслужаваха победата. Много добро представяне на Крис. Абе да сме живи и здрави!
0
 
 
Некадърни футболисти и неадекватен треньор.Това представлява Ботев в момента.
на 03.12.2022 г.
0
 
 
Нищо ново под слънцето. След табелата Пловдив чужденците се насират да не ги екстрадират.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Левски нанесе трета загуба на Ямбол в НБЛ
Девойките на футболния Левски с две победи и загуба в турнири на БФС
Евтини билети за гостуванията на ЦСКА на Арда и Ботев (Пловдив)
Левски стана част от кампанията "Написах ти писмо"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията