ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (7)
ГриГОРДИ сме!
Автор: Мартин Иванов 15:54 / 02.04.2024Коментари (0)1161
© Twitter: Olly
Григор Димитров отново успя да обедини България с феноменалното си представяне на тенис корта. Хасковлията достигна големия финал на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями, Флорида. Шампионат, който събира елита в красивата игра.

Българинът се представи блестящо, като отстрани последователно Карлос Алкарас и Александър Зверев - двама от най-добрите играчи на десетилетието. Направи го в рамките на 24 часа. Преди това елиминира и други доказани имена. По-важното обаче е, че влезе в тези сблъсъци с огромно сърце и се раздаде във всяко едно разиграване. Неговите удари от турнира в Маями ще попадат в редица класации и тепърва ще радват феновете на тениса дълго време.

Григор доказа, че когато правиш нещо с любов, то граници няма. Никой не го броеше в предварителните сметки. Бяха го отписали. Нашето момче дори надскочи себе си на моменти с изпълнения, които малцина в света могат да отиграят. При това в ключови разигравания, със значение за крайния изход на мача, а и турнира. 

През годините многократно е бил критикуван, че показва слабости в психиката си... Григор запуши устите на критиците си и доказа зрялост. Спокойно можем да го определим като завършен играч с богат арсенал от умения, които го нареждат до най-изкусните майстори в историята. Да, той загуби финала от Яник Синер - следващата голяма сензация в тениса.

Италианецът обаче имаше далеч по-лесен път преди битката с Димитров и успя да спести сили. И обратното - нашето момче остави сърцето си на корта при всяко излизане, а в края на тази паметна маратонска седмица нямаше как да бъде конкурентен на Синер. За всички българи Григор Димитров е повод за гордост! Той е големият победител в Маями. Емоциите няма да отминат скоро. Благодарим ти, Гришо!
Още по темата: общо новини по темата: 167
30.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
24.04.2024
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Шок! Внезапно почина доскорошният треньор на Локомотив София
Ботев Пловдив е на финал за Купата след втора лекция срещу ЦСКА
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ
ЦСКА оцеля и изравни серията с шампиона Балкан в НБЛ
Два или три варианта пред ЦСКА?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията