ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (6) | Вчера (1)
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Автор: Георги Куситасев 19:06 / 07.05.2024Коментари (0)885
© ATP Tour
Григор Димитров беше поставен сред тримата фаворити за спечелване на петия за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" - този в Рим, Италия.

Компания на българина в това отношение правят лидерът в световната ранглиста Новак Джокович от Сърбия и рекордьорът по трофеи в надпреварата (10) - испанецът Рафаел Надал.

Това са предположения на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP Tour).

На сайта на ATP се обосноваха защо са се спрели на точно тези състезатели:

Рафаел Надал — има да защитава 0 точки

Надал може все още да не се е върнал към най-доброто си място в световната ранглиста, но ако 22-кратен шампион на турнири от Големия шлем е на разположение за избор в "PIF ATP Rankings Predictor" (играта за прогнози на Асоциацията на професионалните тенисисти) без никакви точки за защита, шансовете са, че той е добър играч, за който може да заложите, че ще спечели.

Трябва да се отбележи и, че Надал триумфира в Рим рекордните 10 пъти и има баланс от 69 успеха срещу едва 8 загуби на турнира. В 18 предишни изяви той е участвал в шампионския мач 12 пъти.

Това ще бъде едва четвъртият турнир за Надал след Australian Open през 2023 г. Левичарят обаче, който ще играе с квалификант в първия кръг, показа признаци на прогрес в Мадрид, където победи световния номер 11 Алекс де Минор, от когото загуби предходната седмица в Барселона.

Новак Джокович – има да защитава 180 точки

Световният номер 1 не се е състезавал след Монте Карло, но това може да е в негова полза, за да стигне до последния турнир от "ATP Masters 1000" на клей за сезона. Сърбинът ще е свеж и гладен за мачове.

Преди една година Джокович стигна до четвъртфиналите на "Foro Italico", така че има да защитава 180 точки. Той притежава баланс от 67 победи и 11 загуби в Рим, където е вдигал трофея шест пъти. 36-годишният никога не е успявал да достигне четвъртфиналите на турнира.

Джокович може още да не притежава титла този сезон, но той достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия и Монте Карло. Той ще се опита да продължи още повече в Италия, където стартира срещу Роман Сафиулин или квалификант.

Григор Димитров — има да защитава 0 точки

Спокойно, Димитров прави най-добрия си сезон от 2017 г. насам, когато спечели славата на "Nitto ATP Finals" (Финалния Мастърс на осемте най-добри).

Българинът е с баланс от 22 успеха и 7 поражения през 2024 г., включително титла в Бризбейн и финали в Марсилия и Маями. Тъй като той няма да защитава точки от този турнир, то той може да добави много през следващите две седмици.

Димитров, който е девети в "PIF ATP Live Race To Turin" (спечелени точки от старта на сезона, които определят кои 8 състезатели ще играят на Финалния Мастърс в Торино), достигна до полуфиналите на това събитие през 2014 г. и до четвъртфиналите през 2020 г.. Той ще открие своя турнир срещу Йошихито Нишиока или Себастиан Офнер.

Състезанието в Рим стартира на 8-и май и ще се проведе до 19-и май. Ще видим ли българинът с нова титла в своята кариера, предстои да разберем!
Още по темата: общо новини по темата: 188
18.05.2024
17.05.2024
16.05.2024
16.05.2024
16.05.2024
15.05.2024
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Усик постигна нещо впечатляващо в професионалния бокс
Уникално! Българин срази звезда в GLORY и е близо до двубой за титлата
Олександър Усик след мегауспеха: Слава на Украйна
Циганския крал: Смятам, че аз спечелих мача
Вижте най-доброто от мегасблъсъка на века в бокса между Фюри и Усик
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията