ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Защо да не паднем с 5 гола, къде е позорът? И с повече ще падаме
Автор: Любомир Минчев 20:34 / 06.06.2022Коментари (9)10681
©
Националният отбор по футбол накара народа да забрави за галопиращата инфлация, за летящите цени и всички беди, които му стоварват на главата. Това е резултатът от представянето на българските момчета в неделя вечер. От снощи никой не дава оценка на правителството, а на българския футбол. И ако действията на правителството трудно могат да бъдат разбрани, свършеното от националите изглежда ясно като бял ден.

В този смисъл футболистите ни свършиха полезна работа – насочиха негативната енергия към себе, жертваха се, за да дадат глътка въздух на политическите несретници. И комунистите навремето знаеха, че футболът е социален отдушник, често се занимаваха с него и пишеха статии като "Недъзите в българския футбол“.

Забравил всички останали несгоди, народът смята, че още една – не по-малко страшна, го е застигнала - позорен български футбол. Такава е всенародната оценка след загубата от Грузия – позор. Върху клетите футболни глави се изсипа неподозиран гняв, сякаш до вчера сме били световни шампиони и сега сме загубили титлата.

Какво толкова се е случило? Загуба с 5:2, която дава реална представа за днешния български футбол. Нереални са оценките за нея и очакванията, които имахме. На какво основание ги имахме? Позор е, ако отборът от 1994 година беше паднал с  пет гола от Грузия. Падна само с 2:1 през 1995-а. Позор е, ако с пет гола от Грузия падне съставът с Бербатов, Стилян Петров и Мартин Петров.  

За какъв позор става дума сега, когато в селекцията на Ясен Петров има само двама футболисти, които играят футбол – Неделев и Десподов. Защо да е позор, когато отборът е пълен с резерви от третокласни европейски клубове? А други няма. За нищо не стават и това е очевидно. Къде тогава е позорът и защо да не паднем с пет гола. И с повече ще падаме, това е положението.

БФС и Борислав Михайлов изразиха възмущението си от поведението на българските национали в неделя вечер. Сякаш не са разбрали, че виковете "Оставка“се отнасят и за тях.

Народът, който толкова разбира от футбол, не е разбрал истината. А тя е, че ако бием Гибралтар, успех ще е и трябва да му радваме.

Имаме национален отбор без нито една звезда от европейска класа. Какви са тогава тези очаквания за първо място в групата, за класиране на европейско или световно първенство. И сто тояги на голо да ударите на тези момчета, те повече не могат. Издевателство е да искаме от тях подвизи, на които не са способни.

Затова, като бием Гибралтар, кажете на играчите, че са герои, пийте по едно за тяхно здраве и нищо не очаквайте.
Още по темата: общо новини по темата: 177
16.10.2024
08.09.2024
05.09.2024
09.06.2024
29.05.2024
21.05.2024
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.06.2022 г.
0
 
 
Отдавна на "народа" му е все тая с колко ПАДАТ "националите". Хората мислят за оцеляване, е....м ти и националите!!!
+1
 
 
"...Затова, като бием Гибралтар, кажете на..." - Минчев, пише се "когато" :))))
+1
 
 
То държава няма,искаме футбол Или спорт.....Кораба потънал ние байряк спасяваме!!!
+8
 
 
След като е така , защо трябва тези същества да имат претенции за заплати от 15 до 30 хиляди лева на месец, да бачкат на минимална и това е !?!
+1
 
 
Тошо Тъпото от кой гранд е кретен .То бива глупости но сте нагли боклуци.Кажи всичко е боклук в този отбор .
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Страхотно! Адриан Андреев все пак влезе в схемата на силния тенис турнир във Франция
Григор Димитров започва 2025 г. на любим турнир
Юве фаворит на букмейкърите срещу Щутгарт
Букмейкърите дават предимство на Нотингам срещу Кристъл Палас
Григор Димитров загуби от Томи Пол във финала на турнира в Стокхолм
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията