ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
Гонзо: Внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в Литва в пълен хаос, са откровена манипулация
Автор: Екип Sofia24.bg 14:02 / 19.06.2023Коментари (0)5621
© Sofia24.bg
Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов излезе с официална позиция по повод разпространените кадри от съблекалнята на националния отбор в Литва. По-рано през деня Sofia24.bg ви показа снимка, разпространена от литовски сайт, която показва как изглежда съблекалнята на българите след края на мача. 

Той се обърна към медиите и футболната общественост в страната чрез БТА, за да изрази разочарованието си. Иванов гарантира, че "внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация". И не приема за колегиално да се разпространяват подобни кадри от страна на домакините. Също така се знае, че "футболната съблекалня е храмът на футбола и той е неприкосновен", а да се "правят снимки на съблекалнята на противника прекрачва границата на морала".

Ето и пълният текст на официалната позиция:

"Изключително съм разочарован от изтеклите кадри от съблекалнята на българския национален отбор след мача с Литва, но съм още по-разочарован от публичната реакция на неодобрение към футболистите ни.

Всеки, който е играл футбол, е наясно, че съблекалнята не е лаборатория и е нормално след мач да се събере голямо количество отпадъци. Внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация – лично аз видях, че стаята бе подредена при нашето напускане, а какво и защо се е случило впоследствие няма как да знам.

Всички знаете, че националният отбор отпътува от Каунас непосредствено след мача, но въпреки това се постарахме да оставим съблекалнята в нормален вид", се казва още в становището на техническия директор на българската футболна централа.

"За мен е абсолютно недопустимо да се разпространяват кадри от страна на домакините – никога в моята кариера не съм си позволявал да постъпвам по този недостоен начин спрямо който и да е съперник. Съблекалнята е храмът на футбола и той е неприкосновен".

"Наясно съм с добрия пример на Япония, но ви гарантирам, че няма случай, в който опонентът на България да е почиствал изрядно съблекалнята си след мач. Разбира се, не мога да го потвърдя със снимкови доказателства, тъй като да снимаш противникова съблекалнята за мен прекрачва границата на морала.

Гарантирам ви, че никой от българския щаб няма да си позволи да снима литовската съблекалня след гостуването им през октомври у нас. Достойнството ни не го позволява", завършва позицията.
Още по темата: общо новини по темата: 171
04.04.2024
22.03.2024
10.01.2024
19.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Левски дочака 20-ата си титла след триумф над ЦСКА
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Септември представи новия си треньорски щаб
СДВР показа устройството, с което са изстрелвани ракети на мачовете Левски - ЦСКА
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията