ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
България изпусна да победи Унгария, драматично равенство в София
Автор: Екип Sofia24.bg 21:10 / 16.11.2023Коментари (2)2215
© facebook.com/magyarlabdarugosz
България и Унгария завършиха наравно 2:2 в квалификация за Европейското първенство в Германия през 2024 година. Двубоят, който бе от група "G“ на квалификациите, се изигра пред празните трибуни на Националния стадион "Васил Левски“. Мачът бе дебютен начело на отбора на България за Илиан Илиев.

Гостите започнаха по-активно мача и Мартин Адам даде преднина на унгарците в 10-ата минута след асистенция на Доминик Собослай. В 20-ата минута капитанът на България Кирил Десподов получи добра възможност да възстанови равенството, но не се възползва от шанса. В 24-ата минута Спас Делев вкара изравнителния гол след асистенция на Десподов.

В 37-ата минута отборът на България остана с десет души, след като Валентин Антов получи втори жълт и червен картон. Две минути по-късно полският рефер Стефански вдигна червен картон и на Илия Груев-младши. Последва консултация със системата ВАР и Груев бе върнат на терена.

В 43-ата минута Илиан Илиев направи смяна, като на терена се появи дебютанта Живко Атанасов, заменяйки Ивайло Чочев. Втората част стартира равностойно, като в 57-ата минута и гостите останаха на терена с десет души, след като червен картон получи Милош Керкез.

В 79-ата минута Кирил Десподов проби в наказателното поле на Унгария, където бе съборен. Капитанът сам изпълни отсъдената дузпа и вкара за 2:1. В добавеното време на мача Собослай получи отлична възможност да изравни, но Даниел Наумов демонстрира класа и спаси.

Малко след това гостите все пак се докопаха до скъпоценната точка, като Алекс Петков си вкара автогол, който прати унгарците на финалите на ЕВРО 2024. Унгарците в последния си квалификационен мач на 19 ноември (неделя) приемат Черна гора.

Българският тим приключва квалификационната си кампания също на 19 ноември, когато гостува на Сърбия, на полупразния стадион в Лесковац.
Още по темата: общо новини по темата: 171
04.04.2024
22.03.2024
10.01.2024
19.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За Перуката нищо не казвам, защото той не заслужава усилието ми!
+1
 
 
На българския футбол му е нужен Тотален рестарт! Не мога да разбера, как тази точица или дори да бяха три, може да даде някаква надежда за Ново начало? Това е тотално безхаберие! Аз съм сигурен, че Лудогорец би се справил по-добре….поради липсата на наши футболисти! Неудачници които са тотално приключили с тази игра! 15 години минимум само футбол на аматьорско ниво, без никави пари! Който иска да прави пари от тази игра, да впечатли някой отбор в Лихтенщайн или Сан Марино и да отива там да играе футбол за пари! Аз не бих дал и пукнат лев за заплата на нито един от тези които бяха на терена!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Левски дочака 20-ата си титла след триумф над ЦСКА
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Септември представи новия си треньорски щаб
СДВР показа устройството, с което са изстрелвани ракети на мачовете Левски - ЦСКА
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията