ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
Младенов: Преглъщаме жаби и стискаме зъби, не останаха вече зъби от стискане
Автор: Екип Sofia24.bg 15:37 / 08.12.2021Коментари (0)4802
© cska.bg
Наставникът на ЦСКА-София Стойчо Младенов даде брифинг преди последния двубой на тима му в Лигата на конференциите. Двубоят е в четвъртък от 19:45 часа: "Очакванията са да излезем, да се постараем и да извлечем максимума от този мач, за да спечелим трите точки. 

Благодарим за подкрепата и съпричастността на феновете. За това, което направиха. Не е нужно. Ще поговорим с тях и ще намерим точното решение за този казус. Не са длъжни да плащат за нещо за което аз нося отговорност. Благодаря им. В добро и лошо винаги ще бъдем заедно в името на ЦСКА.

Трябва да се справим. Проблемите са от първия ден, в който съм в ЦСКА. Проблем за това непостоянство са контузиите. Креативните халфове, от които имаме нужда, отсъстват. Трябва да се справим и без тях. Имаме достатъчно състезатели. Ще сглобим състав, с който да се противопоставим максимално на Рома. Мотивацията ни е най-малкият проблем. Във всички мачове, в които участвахме, отборът излиза достатъчно мотивиран. Проблемът е, че резултатите са лоши. 

Като игра се представихме добре във всички мачове. В определени моменти от игровото време дори в Рим, когато загубихме, успяхме да надиграем Рома. Аз точно това поведение искам да видя и в утрешния мач и дано да не бъде 20 минути, а 90 минути. Трябва да покажем едно постоянство в играта. Това поведение трябва да видим на терена, за да спечелим една или три точки срещу Рома", заяви наставникът.

Стойчо Младенов обясни защо неговия отбор няма да тренира на ст. "Васил Левски": "Не тренирахме на Националния стадион "Васил Левски“, защото ние не пожелахме. Рома също няма да тренира. Състоянието на терена е отчайващо. Дано в следващите 24 часа да се постараят добре, за да почистят терена. Все пак става въпрос за международен мач. 

Хитростта идва от индивидуалните качества на футболистите. Много са малко моментите, в които сме показали хитрост. Това нещо го коментирам и в съблекалнята. Стремим се да го променим и да го подобрим, но за три месеца и половина или четири това не може да стане. Не сме имали възможност да работим в едноседмичен цикъл във всяко едно отношение. Нямаме креативни халфове. Нито Кери, нито Варела могат да участват в този мач. Ще търсим друго поведение на терена. Вярвам, че ще се справим по-добре, отколкото в Рим", каза Младенов.  

Специалистът говори за феновете и селекцията на ЦСКА-София: "Точно в този момент трябва да се показва любовта на стадиона. Отборът трябва да се подкрепя от първата до последната минута, независимо дали е добър или лош. Когато сме заедно, когато 12-ият играч е на стадиона, ние сме изключително силни. Моето желание е с помощта на феновете да държим отбора на лимита на възможностите. Тогава ще постигнем това постоянство. Едно от нещата, които могат да ни помогнат е феновете да пълнят стадиона. Тогава се чувства по-боева обстановка. Когато има 25 000 или 30 000 зрители на стадиона, се чувстваш по съвсем различен начин. Чувства се един психологически импулс.

От този мач не ни зависи селекцията. Аз съм напълно наясно от какво имаме нужда, за да подобрим качеството на отбора и да увеличим конкуренцията на определени позиции. Обсъждаме го с ръководството и шефовете. Възможно е Кери да не играе повече през този сезон. Ние приемаме нещата такива, каквито са. От морална гледна точка ние нямаме право да го задържим, въпреки че се намираме в много тежка ситуация и точно хора като Кери и Варела са ни много необходими", призна Младенов. 

Наставникът на армейците се изказа много ласкаво за своя колега Жозе Моуриньо:"Италия не е България. Там има стратегия, която следват. Жозе Моуриньо е много голямо име в световния футбол. Подходът е коренно различен. Той има време и ще направи Рома още по-голям отбор с по-големи успехи. Той винаги постига успехи, където и да отиде. Моуриньо е олицетворение за един професионалист от А до Я. Той изпипва всичко до най-малките детайли. Извън стадиона е човечен, коректен и услужлив. Знам го от личен опит", заяви Младенов.

Специалистът говори и по вътрешни теми, които са свързани с българската действитнелност: "Не може всичко свързано със стадионите да не ми влияе като треньор. Виждаме терор над ЦСКА! Това е терор, малтретиране. Влязох в интернет, проверих всички медии - на Локомотив (ГО) са помогнали с 1 000 000 лева, на Ботев (Враца) - 1 000 000 лева, на Ботев (Пловдив) с над 20 000 000 лева, на Локомотив (Пловдив) 14 000 000. "Титан" подписа договор, който зароби ЦСКА - на година плащаме по 1 200 000 лева. Защо да ги плащаме? На кого да ги плащаме? Защо на другите отбори се дава, а от нас взима? От ЦСКА се цица, наистина е така", каза Младенов. 

Наставникът похвали и Гриша Ганчев: "Не успяха да ни затрият, благодарение на сегашния собственик - Гриша Ганчев. На Ботев и Локомотив им дават достатъчно, за да забият два пирона, на нас не дават, ние и не искаме. Просто искаме да не ни се пречи! Дано новото правителство, което трябва да се сфомира, да промени това. В София на три от четирите отбора не се е помагало нито веднъж. Неправдата е голяма, казвам го. Някои като мен преглъщат жаби и стискат зъби, не останаха вече зъби", каза Младенов.

Още по темата: общо новини по темата: 156
23.08.2022
01.06.2022
26.05.2022
25.05.2022
21.05.2022
20.05.2022
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Левски дочака 20-ата си титла след триумф над ЦСКА
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Септември представи новия си треньорски щаб
СДВР показа устройството, с което са изстрелвани ракети на мачовете Левски - ЦСКА
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията