ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (7)
Министър Василев: Няма да решавам еднолично за ЦСКА-София и стадион "Българска армия"
Автор: Екип Sofia24.bg 11:32 / 25.01.2022Коментари (0)4910
©
Министърът на спорта Радостин Василев е поел ангажимент да не решава еднолично казуса с партньорство между държавата, чрез дружеството "Сердика спортни имоти АД" и ЦСКА - София във връзка с изграждането на стадион "Българска армия“. Решението щяло да бъде взето от Министерски съвет.

Засега се обсъждат два варианта за партньорство – чрез създаване на смесено дружество или чрез концесия. Възможна е обаче и някаква трета форма на партньорство.

Преди седмица собствениците на ЦСКА-София Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се срещнаха с министър Радостин Василев, като след това се разбра, че до септември трябва да излезе разрешителното за строежа на "Армията“, като според първоначалните планове до декември 2023 стадионът трябва да е завършен. Радостин Василев обясни още, че в момента се прави анализ на най-удачната форма на партньорство, като тя все още не е избрана.

Друг от въпросите на Йордан Терзийски гласи следното: "Анализиран ли е рискът задълженията на ПФК ЦСКА-София АД да станат изискуеми от кредиторите и какво би се случило със стадиона и въпросното дружество, при положение, че стадионът стане част от капитала на новото дружество чрез апорт? Възможно ли е да се повтори прецедента със стадион Лазур и възможно ли е един държавен стадион да попадне в частни ръце и то за погасяване на задължения от кредитори? Как е защитен интересът на държавата, която в случай е принципал в Сердика спортни имоти ЕАД?“.

От своя страна министър Василев обяснява, че държавният интерес ще бъде защитен чрез изискване на банкова гаранция при започване на строителство. Депутатът споделя и притеснението си от слуха, че Сердика спортни имоти АД има вземания в рамките на 2,5 млн лв от ПФК ЦСКА-София АД за наеми и практически е пред фалит. Терзийски пита също така има ли направен одит на Сердика спортни имоти и какъв е резултатът от доклада.

Министър Василев е категоричен, че ще предостави пред Народното събрание доклада на "Сердика спортни имоти АД" за задълженията на "червения“ клуб. Той обещава да не се пристъпва към по-нататъшни действия преди изчистването на задълженията между двете страни, пише "Мач Телеграф“.
Още по темата: общо новини по темата: 156
23.08.2022
01.06.2022
26.05.2022
25.05.2022
21.05.2022
20.05.2022
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията