ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
Юлиян Инджов: Проблемът с ''Армията'' е много сложен
Автор: Екип Sofia24.bg 12:37 / 23.12.2021Коментари (0)5612
©
Един от съсобствениците на ЦСКА-София - Юлиян Инджов, коментира срещата с новия спортен министър Вадостин Василев. Той разкри, че ще бъде създадена тристранна работна група, за да се изясни казуса със стадион "Българска армия" и евентуалният строеж на ново съоръжение. Ето какво още заяви Инджов пред медиите:

"Благодаря на министъра на спорта за срещата. Има напредък в отношенията на държавата към спорта. Надяваме се в най-скоро време това да си проличи и ние да разберем решенията, които новият кабинет ще предприеме за развитието му.

Разбрахме се да се създаде тристранна работна група - ОСК ЦСКА, Министерство на спорта и Сердика спортни имоти. До 15 януари тя трябва да разгледа казуса и да излезе със становище. Министерство трябва да вземе принципни решения. То трябва да изясни стадиони държавни ли са, частни ли са, кой плаща издръжката, кой ги строи. 

В момента ситуацията е такава - собствеността на стадионите е различна. Проблемът с "Българска армия" е много по-сложен. Предвижданията на новия план за устройство не са подгодящи за стадион. Предвижданията са само за ремонт. Тоест държавата, като собственик, може да построи едни навеси над трибуните, но това няма да удовлетвори ФИФА и УЕФА. Нашият план за момента не може да бъде реализиран.

Не сме си платили наема защото държавата трявбаше да предложи обект, който е със строителни книжа. "Българска армия" обаче няма такива. Там се позволява само да боядисаме. Това не е добре за нито един частен инвеститор. 

Тази работна група трябва да получи документите, след което да докладва на министъра, да отиде в Министерски съвет и там да се вземат решения. Този проблем е от преди 2015 година. Има решения, но те трябва да се напишат и да се подадат в съответния ред до кабинета. 

Грешно е да се говори за наем. Парите, които ние давахме на "Сердика спортни имоти" трябваше да се връщат под формата на инвестиции в "Българска армия" и Панчарево. Двата обекта обаче нямат строителни книжа. За пореден път сме на среща с министъра, надявам се, че този път ще доведе до определени резултати", каза Юлиян Инджов.
Още по темата: общо новини по темата: 156
23.08.2022
01.06.2022
26.05.2022
25.05.2022
21.05.2022
20.05.2022
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
СДВР показа устройството, с което са изстрелвани ракети на мачовете Левски - ЦСКА
ЦСКА със страхотен обрат срещу Арда в Кърджали
Фернандо Каранга поднови тренировки с ЦСКА
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията