ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
Ето какво обещаха Христо Стоичков и Гриша Ганчев на феновете на ЦСКА-София
Автор: Екип Sofia24.bg 00:12 / 02.02.2022Коментари (0)5224
© БГНЕС
Тримата акционери в ЦСКА - Христо Стоичков, Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, излязоха с позиция за санкциите, наложени на клуба от КАС. От съобщението се разбира, че стойността на делата и предявените претенции към клуба за обезщетения е над 1 500 000 евро. Собствениците обещаха, че парите ще бъдат платени.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Армейци, 

Във връзка с решението на КАС и ФИФА да блокира трансферите на ЦСКА Ви информираме за следното:

В последните 5 години армейският клуб водеше тежки битки във ФИФА и КАС с адвокатите на футболистите Сержиньо Рибейро, Гуидо Ди Вани, Нилсон Барош, Бернардо Тенгариня, Юнес Бенжелюн и агентите Мадам Ба и Хуан Руано. Повечето от Вас, обичащи клуба, дори не се сещат кои са тези лица, нали?

Да, но стойността на делата и предявените претенции за обезщетения е над 1 500 000 евро!

Интересен е фактът, че тези футболисти и агентите не зачетоха българското законодателство и не потърсиха в установения от закона срок дължимото от синдика на дружеството в несъстоятелност.

Друг интересен факт е, че доста идентични дела, заведени от други футболисти и агенти като Иван Боладо, Сивард Спрокел, Хуан Уриарте и т.н, ЦСКА справедливо и законно спечели съдебните битки  именно в тези споменати футболни институции.

И забележете! Откакто се върна в активна роля и власт "управленецът“ Борислав Бисеров Михайлов всички останали дела по същите казуси бяха загубени от ЦСКА. Нищо не казваме, никого не обвиняваме, само напомняме тази поредна "случайност“, от която пак потърпевш е най-великият български клуб. Но … нека е жив и здрав, без да забравя, че Господ гледа!

За финал, драги армейци, нека се запитаме: КОЙ директор с какви съображения и по каква футболна логика е подписвал и не е спазвал тези договори с произтичащите от тях подобни неустойки?

Кое спортно-техническо ръководство е позволило да се привличат подобни знайни и незнайни футболни виртуози, които без една изиграна минута за ЦСКА сега да търсят милиони?

Кой сега в цялата ситуация се е наредил на опашката, за да намаже дебело филията? Това не е въпрос с повишена трудност… Както се казва - знаем се…

Парите ще бъдат платени! И дано да са последните източени заради безхаберие и безотговорност финансови средства от клуба!

ЦСКА - София е загубил още четири дела в КАС на стойност над 1 500 000 лева. 

Става въпрос за тези срещу бившите футболисти на фалиралия ЦСКА - Сержиньо, Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио, а също така и за спора с мениджъра Франсиско Морено. Четиримата успяха да осъдят червените във ФИФА, но ръководството на ЦСКА-София обжалва пред съда в Лозана. 

Преди няколко дни КАС е обявил, че отхвърля жалбите на българския клуб срещу Сержиньо и Морено и частично удовлетворява тези срещу Тенгариня и Нилсон Антонио.

ЦСКА-София ще трябва да плати на Сержиньо 109 900 евро плюс годишна лихва от 5% за приблизително 10 години. Морено ще получи 80 000 евро плюс 5 процента лихва от 21 август 2012 година до ефективното плащане, а също така още 14 893 евро.

На ЦСКА - София е наложена и глоба за двата случая в общ размер на 30 000 швейцарски франка.

Столичният клуб е задължен да плати на Тенгариня 236 859 евро като обезщетение за нарушение на договора, плюс 5% годишна лихва. Също така и 2000 швейцарски франка като вноска за юрисконсултско възнаграждение на кредитора и други разноски, направени във връзка с арбитражното производство. 

Нилсон Антонио ще получи 261 002 евро като обезщетение за нарушение на договора, плюс 5% годишна лихва. Освен това още 2000 швейцарски франка като вноска за юрисконсултско възнаграждение на кредитора и други разноски, направени във връзка с арбитражното производство. 

ЦСКА-София ще трябва да плати съвсем скоро над 2,5 милиона лева на Бенжалюн, както и на другите трима футболисти и миниджър, пише Спортал.
Още по темата: общо новини по темата: 156
23.08.2022
01.06.2022
26.05.2022
25.05.2022
21.05.2022
20.05.2022
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
СДВР показа устройството, с което са изстрелвани ракети на мачовете Левски - ЦСКА
ЦСКА със страхотен обрат срещу Арда в Кърджали
Фернандо Каранга поднови тренировки с ЦСКА
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията