ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Мъри за мачовете с ПАОК: Не може да очакваме чудеса
Автор: Екип Sofia24.bg 15:31 / 15.06.2022Коментари (1)10855
© Sofia24.bg
Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, коментира изтегления жребий за втория кръг на Лигата на конференциите. "Сините“ ще се изправят срещу гръцкия гранд ПАОК. Мъри сравни жребия с участието на Левски в групите на Шампионска лига. Стоилов допълни, че ще е футболно чудо, ако носителят на Купата елиминира вицешампиона на Гърция и финалист за Купа на Гърция.

"Гранд на Гърция, който добре наблюдавам и следя. Отбор, който свали един път или два пъти Олимпиакос за титлата, което е много трудно. Левски не можеше да очаква лесен противник с оглед на това, че имахме дълги години отсъствие от турнирите и загубихме коефициента. Ще подходим с уважение и футболен респект, но не се плашим. Жребият е такъв.

Искахме да участваме в Европа, даже от по-ранен етап. Добра възможност да зарадваме нашите привърженици с една добра игра, да видим докъде сме стигнали. Евротурнирите са битка с неочаквани обрати. Сега в момента е ясно, че на книга, по традиции, ПАОК са изявен фаворит. На терена става всичко. Надявам се Левски да бъде горд Левски“, каза Стоилов.

"Жребият е тежък, доста сериозен, над средно европейското ниво. Ако елиминираме ПАОК, ще е прекалено хубаво, за да е истина. Скокът ще е голям. В точния ден трябва да покажем нашата си игра“.

"Който и да беше, на книга и коефициент, щеше да е фаворит. ПАОК разви последните 10 години много футбола си, успехите и постиженията си. Добър момент да видим докъде сме стигнали. Не може да очакваме чудеса. Сравнявам го с групите в Шампионска лига. Падна ни се един отбор от над средноевропейско ниво. Ще видим докъде сме и къде трябва да работим“, допълни наставника на столичани.

"Може би най-големият проблем е, че не сме играли последните години и нямаме увереност. Футболно чудо ще е, ако елиминираме ПАОК. Не мога да гадая този нов отбор без опит. Едно е сигурно – ще направим максимума. Какво ще се случи, е отделен въпрос. Левски може да мине през трудности. ПАОК от години инвестира огромни средства. Ние тепърва градим. Трябва да направим всичко възможно като игра и поведение на терена“.

"Мачовете от първенството ще натрупване игрови минути. Затова исках да няма пауза, да започнем по-скоро и да сме в игрова форма. Стартът в първенството – това е жребий, нямаме забележки. Първите четири кръга имаме три гостувания на сериозните отбори. Като сме Левски, трябва да играем по най-добрия начин. Добре е, че има два кръга. Надявам се да успеем да направим най-точните ротации, за да се представим добре на всички турнири и първенства“.

"Надявам се до края на деня или утре да приключи сделката около новия футболист, който искаме да привлечем. Всичко е ясно. Между клубовете има детайли за изчистване. Те ще получат процент, а ние свободен трансфер. Всички други детайли са изчистени. Ако успеем да завършим трансфера, ще приключим със селекцията.

Трима напускащи, подписали сме за Митко Костадинов със Септември. И 10 нови човека да вземем, можем пак да отпаднем. Да ни дадат да изберем 10 човека от България, пак можем да отпаднем от ПАОК. Ще бъде добър атестат за следващите години, ако успеем да трупаме увереност и точки. Трябва да направим всичко възможно да играем добре и с респект срещу ПАОК, но не страх“, заяви Стоилов.

"Снощи в късните часове разговарях с Ивков, всичко е уточнено с Филип Кръстев. Мисля, че ще остане още една година. Ивков е на жребия, знаете. Казаха ми късно снощи“.

"За мен ще е ново без гол на чужд терен. Каквото за другите, това и за нас. Има съществена разлика, защото така се облагодетелстват по-силните отбори. Даже да загубят навънка, могат да наваксат. Много пъти съм се възползвал от това правило да елиминирам по-силните противници. И двата мача трябва да играем футбол. Няма какво повече да искаш.

Един от най-тежките противници. Терен, публика, всичко. Ако бяхме играли с отбори под нашето ниво, интересът нямаше да е такъв. Щяхме да вървим напред, но сега можем да си премерим силите с добър отбор и стадионът ще се напълни. Затова желанието ми е да играел на "Васил Левски“. ПАОК ще са доволни от това наше решение“

"Нашето желание за Суперкупата е да се играе седмица преди първенството. Ще дадем приоритет на Лудогорец. Всичко ще решат други хора. Не искаме да се създава излишно напрежение. Ако трябва ще отложим една контрола и ще го дръпнем мача. Винаги съм предпочитал официалните мачове, под напрежение. Ние участваме от втория кръг, а Лудогорец от първия.

Всеки може да си реши. Самото незнание към днешна дата създава несериозност в целия календар. Има още 10-15 дена до мача, а няма яснота. За мен е ясно, че няма да се играе мач преди първенството. Дано намерим добра дата. Ще търсим дата, която ще добра и за нас“.
Още по темата: общо новини по темата: 153
03.06.2023
19.05.2023
15.05.2023
08.05.2023
04.05.2023
04.05.2023
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо вдигаш белия байряк? Искаше Филип, взеха ти Филип, искаше Цунами взеха ти Цунами, искаше Роналдо взеха ти Роналдо? Сега кво искаш - Насо да си свали гащите или Раева да застане на вратата?
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията