ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
ПФК Левски към феновете: Напълнете стадиона с Ботев (Пд)! Вие ги спрете, господин Михайлов!
Автор: Екип Sofia24.bg 20:30 / 21.09.2022Коментари (0)9131
© Фейсбук
Ръководството на ПФК Левски излезе с декларация, след като Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи тежки санкции на тима след дербито с ЦСКА-София, спечелено от “сините" с 2:0. Припомняме, че отборът бе наказан с един мач без публика, след като бомбичка хвърлена от Сектор "А" нарани физиотерапевта на "червените" Иван Христов. Освен това "сините" бяха глобени с 13 300 лева заради различни провинения на привържениците. 

Странното е, че шефовете на "сините" призоваха своите привърженици да напълнят стадион "Георги Аспарухов" за срещата, в която клубът е наказан, като приветстват президента на БФС Борислав Михайлов да спре феновете или да послуша ръководството на "сините" и да напусне поста завинаги.

Причината затова е, че на ПФК Левски не е била предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача с ЦСКА-София, както и с 

другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

"Левскари,

обръщаме се към Вас по повод решенията на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз от 20.09.2022 г., с които на нашия клуб са наложени редица наказания, сред които и най-тежкото възможно - забрана за игра пред публика.

Стоически изтърпяхме съдийските подигравки с "Левски“ в мачовете с "ЦСКА 1948“ и "Локомотив“ (София). Решихме да се концентрираме върху собствените си грешки.

Няма, обаче, да приемем претенции за принципност от страна на футболната ни централа и нейните комисии единствено на гърба на "Левски“. Поне докато не получим ясен отговор на няколко въпроса.

Защо на "ПФК Левски“ не бе предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача с "ЦСКА-София“ и на другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище? Защо преградихте напълно пътя ни за защита? Ние и до момента не знаем въз основа на какви факти е наложено наказанието.

Защо за по-тежки нарушения първоначалната санкция, наложена на "Локомотив“ (Пловдив) от два мача без публика, бе изцяло отменена? Забележете, с решение на Апелативната комисия, която невероятно как намери жалбата за допустима при наличието на безумния по своята същност, но иначе ясен текст на чл.53, ал. 2, б. д от ДП, според който само решения на ДК, с които се налагат наказания за повече от две срещи лишаване от домакинство, подлежат на обжалване.  

Колко "принципен“ и акуратен в доклада си бе дежурният делегат на мача на 29 август 2022 г., когато на стадиона в Борисовата градина летяха предмети към делегацията на гостуващия тим? Защо тогава не последва подобно наказание?

Кога Дисциплинарната комисия ще започне да следва европейските норми и практика при определянето и налагането на наказания, вместо телефонното право?

Все риторични въпроси, на които БФС няма отговор.

Нека да е напълно ясно. Не искахме специално отношение, нито привилегии, а да бъдем еднакво третирани с всички други клубове. Не го получихме.

Затова каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с "Ботев“ (Пловдив). 

Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!

"ПФК Левски“, написаха от "синия" клуб.
Още по темата: общо новини по темата: 153
03.06.2023
19.05.2023
15.05.2023
08.05.2023
04.05.2023
04.05.2023
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията