ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Ивков: Има интерес към клуба от страна на нови инвеститори
Автор: Екип Sofia24.bg 16:06 / 28.06.2022Коментари (0)9833
© levski.bg
Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков даде пресконференция на стадион "Георги Аспарухов", на която говори по актуални теми, свързани със "синия" клуб. Той говори за дълговете на "сините", като спомена и фалита на ЦСКА през 2016 година.  

"Здравейте, левскари! Tри месеца минаха от отчетната ми дейност. Имахме къртовска работа по лицензирането на клуба. Отложих с десетина дни, за да можем да дадем старта на началото на кампанията за новите абонаментни карти. Тя върви отлично и без моя призив. За тези три месеца се случиха толкова много неща, колкото не са се случвали в последните години. 

Измина един луд сезон, запознал с пълна депресия и завършил с еуфория и опиянение. Основните две неща, които се случиха - честита Купа на България и честит лиценз! С оглед на историята и величието на клуба това са нормални неща, но когато поехме клуба бяха мираж. Затова толкова се радваме. Левски вече има перспективи за надграждане. Обединение в името на една цел - силен и независим Левски. Вие, левскари, сте основният фактор затова.

Не само парите и финансите са важни. Благодаря на хората от административния екип, без които нямаше да станат възможни тези неща. Заварих ги с четири неплатени заплати, без да е ясно кога ще ги вземат. Останаха не защото нямат къде да отидат, а защото са големи специалисти. Благодаря на юрисконсулта Илия Петронев. Благодаря на целия счетоводен екип, воден от госпожа Гикова. Благодаря на Пламен Петров - шефът на клубния магазин, който има ръст, какъвто не е имало досега.

Благодаря и на екипа на Станимир Стоилов. Благодаря на хората от ДЮШ, които ми дават най-голям оптимизъм за бъдещето ни. Благодря на Яница, на Мартин. На маркетинг екипа, на ветерана изпитан човек Калоян, който поддържаше терена в блестящо състояние", заяви Ивайло Ивков.

Той потвърди, че ПФК Левски има споразумение с НАП до декември. Левски има големи задължения, но няма такива, които да му попречат да вземе лиценз. Това е следващото предизвикателство на левскарите. Клубът не може да се справи сам, а клубът ще трябва да покрие една голяма част - иска ми се 2 000 000 и да върим към една стабилност. Разликата между нас и ЦСКА, който фалира, е, че те имаха нещастието да бъдат управлявани доста непрофесионално. Те бяха стигнали, че да не могат да обслужават другите си задължения.

Г-н Спецов е прав, че ако Левски прави същото нещо, ще последва съдбата на ЦСКА. До декември трябва се изчисти една значителна сума. Ако кампаниите са недостатъчни, ако не намерим силни и нови спонсори, ако не дойде нещо ново, ние ще се справим и чрез други начини. Продажба на основни футболисти например", добави още Ивков.

Изпълнителният директор съобщи, че компанията "Юнайтед груп" е изразила желание да придобие клуба. На "Герена" е пристигнало писмо, с което от чуждестранната фирма са официализирали своето намерение.

"Има интерес към клуба от страна на нови инвеститори! Да, има интерес от "Юнайтед груп". Лично аз ги потърсих, защото нашият основен спонсор изнемогва с всички разходи. Те изпратиха свои представители преди финала за Купата на България и хората наистина имат интерес. Изпратиха писмо за намерение за придобиване на клуба.

Ние търсим светло бъдеще на клуба. Далеч сме до крайно решение и този процес ще продължи според мен до Нова година поне, преди да се вземе такова", каза Ивайло Ивков. Той също така обяви официално, че Филип Кръстев ще играе за "сините" още един сезон.
Още по темата: общо новини по темата: 153
03.06.2023
19.05.2023
15.05.2023
08.05.2023
04.05.2023
04.05.2023
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Левски стана част от кампанията "Написах ти писмо"
Левски ще тренира 4 пъти преди края на редовния сезон
Левски загуби гостуването си на Черно море
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията