ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Ботев (Пловдив) поиска оставката на Виктор Кашай
Автор: Екип Sofia24.bg 10:27 / 25.10.2022Коментари (14)10034
© БГНЕС
Ботев Пловдив публикува в официалния си сайт декларация, която клубът изпрати до отборите от Първа лига:

Ботев Пловдив официално инициира действия срещу ръководството на Съдийската комисия към Българския футболен съюз и в частност срещу председателя ѝ - Виктор Кашай.

Клубът ни е твърдо решен да търси подкрепа от другите български клубове и заедно да поискаме оставката на г-н Кашай.

Вярваме, че системните грешки и неквалифицираната работа на съдиите влияят изключително негативно на качеството и имиджа на българския шампионат. Още повече, че те все по-често са определящи и за крайните изходи от мачовете у нас.

Убедени сме също така, че и множество други клубове, подобно на нашия, вече са станали жертви на необяснимите решения на българските рефери от началото на сезона. Решения, които явно г-н Кашай смята за напълно в рамките на нормалното.

Нормално ли е обаче при съществуването на ВАР система българските съдии все по-рядко да разчитат на собствената си експертиза и все по-често да посягат към слушалката или монитора? Те за жалост обаче никак не им влизат в употреба, защото въпреки тези технологични удобства, грешките не само не намаляват, а абсолютно парадоксално се увеличават.

В добавка към това следва да отбележим, че председателят на Съдийската комисия - г-н Кашай, съвсем логично не забелязва тези грешки, тъй като неговото време в България е силно лимитирано. Предпочита се връзка по телефона и разредени онлайн срещи. Наблюдението и анализът липсват от неговите методи на работа. Липсват и събрания на Съдийската комисия.

Цялата тази хаотична, безотговорна и непрозрачна обстановка в българското съдийство го върна с десетки години назад и доведе до две явни тенденции, срещу които ние се обявяваме твърдо против - толерирането на определени отбори и подкрепата и поставянето на “чадър" над конкретни съдии.

Ботев Пловдив е клуб с дългогодишни традиции в българския футбол. Жълто-черното семейство е едно от най-верните в родния спорт. Когато някой се опитва съвсем целенасочено да му вреди, ние няма как да не реагираме.

Приканваме всички български клубове да подпишат нашата декларация и заедно да се обявим против ръководството на Виктор Кашай и да поискаме неговата оставка.

Време е да се противопоставим на задкулисните действие в българското съдийство.

Дойде моментът за решителни действия.

Сигурни сме, че те ще бъдат в интерес не само на Ботев, но и на целия български футбол.

С уважение,

Ръководството на Ботев Пловдив
Още по темата: общо новини по темата: 215
07.06.2023
05.06.2023
01.06.2023
31.05.2023
29.05.2023
25.05.2023
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе Коматевски селяни,за какво трябва да ви подкрепят другите клубове? Вашите голове от засади и след нарушения да се признават ? Не мислите ли ,че ставате хипер нахални и инфалтилни или така ви отърва и за това са ви исканията.Супер тъпи и гнусни искания и декларации,
-1
 
 
Редовния мангал с 15 профила пак първи в темите на Ботев. ба*ти комплексирана циганска отрепка!
+1
 
 
4 отбора започващи с буквата" Л" няма да подкрепят Ботев. Това са циганите от Лайнута, приятелките им от Гейарена, резаците от Делиормана и софийските съименници на мангалите от Лайнута. На тези отбори работят съдиите и ВАР. Тези отбори са спечелили половината си точки, благодарение на тях. Още Чандъров/човек на Левски/т. е. Септември, на Хебър им е през оная работа. Това значи, че тези ку**енски отбори щв са против.
-3
 
 
Ако декларацията се изчисти от дитирамбите за ботев, и се сведе до искане оставката на Кашай, ще бъде подкрепена от почти всички клубове.
-2
 
 
На крива ракета, космоса и пречи. Стига с тези цигански номера.
-3
 
 
Няма кой да застане до вас, ВАР е огромен плюс за родния футбол!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Ето къде може да гледате мача между Григор Димитров и Карлос Алкарас
Левски обяви стартирането на продажбата на билети за мача с Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията