ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Кметът на Бистрица пострада след мача ЦСКА 1948 - ЦСКА-София, двама са задържани
Автор: Екип Sofia24.bg 09:15 / 13.03.2023Коментари (0)8464
© БНТ
Напрежение след футболното дерби ЦСКА 1948 - ЦСКА-София. Двама са задържани, а няколко души пострадаха след възникването на физически сблъсъци.

Сред пострадалите е и кметът на Бистрица Самуил Попов, който е с леки наранявания. Той разказа, че е станал свидетел на бой и се опитал да го спре. 

"Минах през центъра и видях как става бой. Не знаех кои са и кой какъв е. Просто исках да ги спра. Опитах да спра боя, но те не спираха. Едните бяха свалени на земята и въпреки това ги ритаха. Един от тях ме попита кой съм, казах, че просто искам да спра боя, но те не спираха и така...", заяви Самуил Попов пред БНТ.

Задържаните са на 41 и 46 години. По-младият от тях е с криминални прояви. По първоначална информация и двамата са фенове на ЦСКА. Мъжете ще останат в ареста на 8 РУ за 24 часа.

Пред полицейското управление пристигна екип на спешна медицинска помощ, за да прегледа част от пострадалите, които дадоха показания. Трима от тях, сред които и кметът на Бистрица, бяха откарани с линейката към болница за по-обстоен преглед.

Около 1500 души се събраха за двубоя на стадион "Витоша" след като от Българския футболен съюз отказаха срещата да бъде преместена от съображения за сигурност. 

Още по обяд в Бистрица беше засилено присъствието на полиция и жандармерия като жандармеристи бяха командировани от няколко града.

"Нашето становище остава същото, вие сами видяхте. Не може такава среща от такъв характер с толкова много фенове да бъде посрещана на този стадион", посочи ст. комисар Георги Алексиев, заместник-директор на СДВР.

ЦСКА надви ЦСКА 1948 и запази аванса си от четири точки на върха

До сблъсъци около самия двубой не се стигна. Много от феновете наблюдаваха срещата от поляна - частен имот, която им беше предоставена безплатно от собственика след горчивия му опит от миналата година.

Ето какво разказа Стефан Тачев пред камерата на БНТ:

"БНТ: Защо решихте да отворите имота си?

Стефан Тачев: Щото ще изпочупят всичко. По-добре да минем с по-леко. Долу мрежата е паднала - 5-6 кола, сега всички хора зад оградата ще преминат през нея като свърши мача.

БНТ: Получихте шал за награда...

- Шал, ама другите ще ме бият заради този шал. Мен не ме интересува нито ЦСКА, нито Левски. Това са загубени работи за мен. Кметът ми се обади, полицията ми се обади, всички ми казваха "Вземи им пари да ги пуснеш". Мен не ми е за парите - сега празното им го давам, ама миналата година ми се катериха по ябълките, изпочупиха ми ябълките, което не е прилично".

След края на двубоя фенове, настанени в частния имот, събраха торби с боклуци и поеха ангажимент да възстановят счупената ограда.

Припомняме, че лидерът в efbet Лига ЦСКА-София измъкна важни три точки при гостуването си на стадиона в Бистрица на ЦСКА 1948, след като победи с 1:0. Двубоят бе от 23-ия кръг на първенството.
Още по темата: общо новини по темата: 215
07.06.2023
05.06.2023
01.06.2023
31.05.2023
29.05.2023
25.05.2023
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Левски нанесе трета загуба на Ямбол в НБЛ
Девойките на футболния Левски с две победи и загуба в турнири на БФС
Евтини билети за гостуванията на ЦСКА на Арда и Ботев (Пловдив)
Левски стана част от кампанията "Написах ти писмо"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията