ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Мъри Стоилов: Ако играем на ниво, би трябвало да спечелим мача с Ботев (Пд)
Автор: Стойчо Генов 17:14 / 03.12.2021Коментари (0)5695
©
Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния мач срещу Ботев (Пловдив). Наставникът на "сините" заяви, че играта на неговите футболисти е най-важна и ще бъде решаваща за крайния изход на двубоя.  Мъри призна, че въпреки че "канарчетата" показват добри игри от началото на сезона, но  самочувствието, увереността и футболната агресия на неговите футболисти са ключът към успеха.

Двубоят Левски - Ботев (Пд) е в събота от 15:00 часа.

"Всички футболисти ще могат да вземат участие в двубоя срещу Ботев. Мартин Петков вече е възстановен, но не е готов за игра с топка. Съперникът израстна много през последната година, но все пак ние трябва да се концентрираме върху нашата игра. Изключително спокойно изиграват ситуациите. Ако ние се представим на максимума на възможностите си, ще победим", заяви Стоилов.

"Ботев“ си мина през тяхната Голгота. Вече са стабилни. Вървят и в игрови план напред. Всичко зависи от нашия отбор как играе, ако ние се представим добре, много малко ще зависи от тях. Изключително важно е как ще се представим във фаза защита. Убеден съм, че като последен мач на "Георги Аспарухов“ за тази година трябва нашите футболисти да играят на максимума на възможностите си. Спокойствие не ни трябва, а самочувствие увереност и футболна агресия. Това са нещата, които "Левски“ трябва да търси в следващия мач. Показвали сме, че можем да играем по-добре отколкото играхме в последните мачове“, допълни Мъри. Мартин Петков още не е готов за игра с топка и няма да бъде рискувано неговото здраве, за да не се получи нова контузия. След този мач Стоилов ще го включи в игровата практика. Всички други футболисти на Левски ще са на линия за мача.

"До ден днешен се справяме. Колкото повече мачове играят футболистите, толкова повече вдигат нивото си. Ако мачът беше в 17-17:30 часа, щяхме да имаме повече време. Можехме да направим лека сутрешна тренировка. Не трябва да търсим под никаква форма извинения за сгъстения цикъл. Аз като треньор и футболист съм играл с месеци сряда-събота или неделя-четвъртък. Нормално е всеки един футболист да изиграе за месец пет-шест мача. Умората повече е в главата на човека. Винаги ние като отбор и аз като треньор трябва да отговаряме на критериите за Левски. При нас големи размествания не правим, защото имаме един състав, който се върти. Имаме време до мача да изберем състава, който според нас може да се представи по най-добрия начин", каза треньорът на Левски.

"Прекалено лесно допускаме противника да достига до нашата защита. Атакуващите ни футболисти трябва повече да отнемат топката. В мача с Царско село прекалено лесно ги допускахме до нашата линия на защитата. Естествено, след като искаме от защитници да изнасят топката от тях да започват комбинации, е нормално да изискваме от нападателите да отнемат топката. Всеки футболист трябва да участва и в двете фази на играта. По принцип държа всеки футболист да играе всеки мач и да показва всичко. На този етап няма нито един футболист, който да не е показал, че иска да се учи. За мен е най-важното те да искат да се учат и да спазват тактическата дисциплина. Ако го правят и спазват принципите на Левски, не виждам причина да се разделяме с тях“, завърши Станимир Стоилов.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на Станимир Стоилов!

Още по темата: общо новини по темата: 177
14.03.2023
30.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
24.05.2022
23.05.2022
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Левски ще тренира 4 пъти преди края на редовния сезон
Левски загуби гостуването си на Черно море
Георги Иванов: Ако не се вземат мерки, ще има смъртен случай
ЦСКА надигра Левски и спечели Вечното дерби
Отменен гол и нулево равенство между Левски и ЦСКА на полувремето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията