ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
Левски изпусна победата срещу украинския шампион
Автор: Екип Sofia24.bg 18:00 / 04.02.2022Коментари (0)6718
© Фейсбук
Левски и Динамо Киев завършиха наравно 1:1 в контролна среща, която се игра в Турция. Станимир Стоилов направи пет промени в състава в сравнение с последния двубой. Сонко Сундберг направи своя дебют за “сините", като игра с №23. Освен дебютанта Сундберг в състава се завърнаха младите Пламен Андреев Андриан Краев, Асен Митков и Марин Петков. 

Пред младия вратар Андреев, който бе капитан, в защита действаха Михайлович, Сундберг, Кордоба и Цунами, но панамецът бе заменен принудително още в 4-ата минута. Краев и Митков действаха като опорни халфове, а Кръстев е в ролята на плеймейкър. Петков и Уелтон бяха на двата фланга, докато Бари водеше атаката.

Срещата започна с добра комбинация на Левски, завършила с удар на Марин Петков, но топката не попадна в очертанията на вратата. Още в четвъртата минута на мача пък Хосе Кордоба бе заменен от Килиан ван дер Каап. В 24-ата минута Билал Бари и Уелтън комбинираха добре отляво на наказателното поле, след което бразилецът нанесе силен изстрел, но Бушчан спаси.

В 32-ата минута Виталий Буялски реализира  с удар от около 11 метра за 0:1.

Седем минути по-късно Левски имаше добър шанс да изравни. Цунами се включи по крилото и подаде топката, успоредно на голлинията, но Билал Бари и Уелтън не успяха да я засекат. 

На почивката украинския тим излезе в почти променен състав, докато Станимир Стоилов реши да не прави смени. Още в началото на полувремето динамовци имаха възможност да удвоят резултата, но Витиньо удари гредата след удар от малък ъгъл. Две минути по-късно топката като по чудо не попадна в синята мрежа, след като Ван Дер Каап се намеси решително и предотврати сигурно попадение.

В 76-ата минута левскарите изравниха резултата, след точен изстрел на Димитър Костадинов. 10 минути преди края на редовното време Левски вкара за втори път топката във вратата на Динамо, но попадението беше отменено заради нарушение.

Цялото ръководство на “сините" - собственикът Наско Сираков, председателят на управителния съвет на клуба Даниел Боримиров и изпълнителният директор Иво Ивков изгледаха срещата на живо.

Хората на Станимир Стоилов все още нямат победа, като записаха три равенства и едно поражение в контролите. Първите три двубоя столичани завършиха наравно 1:1 с поляците от Гурник (Забже), отново 1:1 с чехите от Бохемианс и 2:2 с лидера в Словения - Марибор, а последния сблъсък загубиха с 0:1 от втородивизионния турски тим Генчлербирлиги.

Левски - Динамо (Киев)

0:1 Виталий Буялский (32)

1:1 Димитър Костадинов (76)

Стартов състав на Левски: Пламен Андреев, Драган Михайлович, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Асен Митков, Филип Кръстев, Марин Петков, Уелтон, Билал Бари.
Още по темата: общо новини по темата: 177
14.03.2023
30.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
24.05.2022
23.05.2022
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията