ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Мъри преди Левски - Лудогорец: Това е мач за каляване, не съм спокоен
Автор: Екип Sofia24.bg 16:53 / 21.04.2022Коментари (0)7078
©
Наставникът на Левски призова държавата да финансира изграждането на козирка на “Герена", защото сектор “А" може да рухне. Също така Станимир Стоилов се обърна към управляващите да не говорят само за въоръжаване, а да обърнат внимание и на българския спорт. Мъри е категоричен, че хегемонията на Лудогорец е свързана както с добрата работа в клуба, така и със случващото се в Левски и ЦСКА, което той определя не като разруха, но като “илюзии и лъжи".

“Надявам се всички да са възстановени. Виждаме докъде сме стигнали като отбор, стил, начин на игра. С първия мач играчите постигнаха задължение да играят все по-добре. Малкият брой играчи винаги е проблем, но това е стратегията и политиката, която сме избрали. Не можем да търсим оправдание. И шест човека да останат, още 20 000 по трибуните. Останалите 5 те ще ги запълнят, не е толкова страшно.

При нас някои неща се случиха по-бързо, отколкото очакваха всички. Имаме задължителна елиминация, но имам условие към моите футболисти да играят гордо и в стил “Левски". Всякакъв друг стил може да ни коства мача. Още повече, че имаме силен турнирен боец като Лудогорец. Неслучайно е хегемон в българския футбол.

 

Двата мача в Разград избрахме схема, която мислехме, че ще ни донесе успех. Имаме проблеми с някои от играчите. До последно ще решаваме за схемата. Искам да играем в стил “Левски". А стилът Левски винаги е атака. Ако ни принудят да се браним, ще се браним. Моят отбор трябва да надскочи себе си. Футболистите вдигнаха нивото с последните мачове. Ако нещо не се случи, единственият виновник съм аз. Да играят, загубите не са техен проблем.

Човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи - и в добрия, и в лошия смисъл. Ние го направихме в добрия. Иска се да играят това, което показваха досега. Ако Лудогорец е по-добър, няма какво да напарвим. Не виждам причина футболистите да изпадат в сериозно напрежение.

В момента има един отбор, който тепърва се изправя и се опитва да седне на стола. Тепърва се учи да ходи.

Участието в Европа носи солидна сума за клуба. Това е нашият дан футболисти и треньори да допринесем финансово за клуба. Ако не успеем, продължаваме да работим.

Няма как да направим европейски Левски без да минем през товара и проблемите, които имаме. Виждам отбор, който е прекалено крехък, но и бързо да укрепне с такива победи. Искаше ми се да бъде по-сериозна преднината от първия мач, тогава щеше да ми е по-спокойно. Не е в стила на Левски да се браним 90 минути. Левски е щастлив, когато търси победата. Доколко ще ни позволи Лудогорец, е друг въпрос.

Ако трябва да съм честен, не съм спокоен. Имал съм много по-важни и спокойни мачове. На този отбор му трябва да печели такива мачове. Колкото повече печели, толкова повече израства. От тази гледна точка ми идва неспокойствието.

Има доказана симбиоза между клуб, отбор и привърженици. Пътят за оцеляването е пълен стадион. Стигнахме да “крадем" секторите на гостуващите привърженици, за което съжалявам за Лудогорец, но това е положението.

Всеки, който има възможности и е на власт, да види 20 000 човека, които плащат добре. Ако живеем в нормална държава, по най-бързия начин трябва да се направят стадиони на нас и останалите отбори с привърженици. Къде могат да се съберат 20 000 души и да плащат сериозно? Положението при нашия противник е същото (бел. ред. ЦСКА-София). По най-бързия начин трябва да им се построят стадиони. Казвам това, защото нищо не се случва. А аз съм данъкоплатец и не ме интересува кой какво ще каже - министър или министър-председател. Тази държава повече ме е ограбвала, отколкото ми е помагала.

При министъра казахме какви проблеми има Левски. Трябва да се направи козирка, защото този прекрасен сектор може да рухне. И второ - има задължения към НАП, които трябва да платим. Не може държавата да е мащеха за клубовете. Говорим само за въоръжаване в 21-ви век. Единствения начин да спрем войните е да не се въоръжаваме. Ако в 21-ви век ще говорим само за въоръжаване, а не за спорт?

Разглеждам утрешния мач като мач за каляване. Ще съм щастлив, ако играем финал. Полуфинал не означава купа. Първо трябва да елиминираме хегемона в българското първенство. Ако го направим, ще е малка крачка напред.

Хегемонията им не е една, две, три, а 11 години. Освен, че те са добри, другата голяма вина е, че двата гранда сме… да не кажа тотална разруха, но не приличат на грандове. През годините само рушахме, създадохме илюзии и лъжи. Затова не можахме и все още не можем да съборим Лудогорец.

Имам уверението, че всичко по лиценза е наред. Левски няма проблеми. Да, имаме спрени трансфери заради Насиру Мохамед, но скоро всичко ще бъде изчистено. Ако имаме такава посещаемост, скоро и този проблем ще решим", каза Станимир Стоилов ден преди полуфиналната среща реванш между Левски и Лудогорец, която ще се проведе на "Герена".
Още по темата: общо новини по темата: 177
14.03.2023
30.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
24.05.2022
23.05.2022
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията