ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Изпълнителният директор на ПФК Левски: Положението е критично, но под контрол!
Автор: Екип Sofia24.bg 12:47 / 25.11.2021Коментари (0)6363
© БГНЕС
Иво Ивков говори на пресконференция за важните теми в клуба от изминалия месец. 

"Периодично ние чрез вас, уважаеми журналисти, ще се отчитаме за свършеното. Въздържах се и не съм дал нито едно интервю, за да се знае, че на тези пресконференции ще кажа всичко важно. Всички ще бъдат третирани по един и същи начин. Предполагам, че има интерес към правните казуси и кредиторите. Три са случаите, които се открояват там. Имам предвид размера на дължимите суми и начина на изплащането. Иначе са доста повече от три", каза Ивков.

Изпълнителният директор на ПФК Левски потвърди, че "сините" имат подписано споразумение с Петър Хубчев и неговия екип. Вече е платена и първата вноска, и то в срок. 

"Там сумата е притеснителна. Ще остана верен на себе си и няма да анализирам какво се е случило в миналото. Сумата е разсрочена за следващите 6 месеца на месечни вноски. Никак не съм щастлив с това споразумение, но то беше неизбежно с оглед състоянието в което се намираме. Там не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Цялата сума ще бъде изплатена в следващите шест месеца. 800 000 лева е останалата сума, която включва лихви и главници". 

Изпълнителният директор на Левски призна, че втория случай е с футболист, който не влиза в плановете на треньорския щаб. Става дума за Симеон Славчев. Както е известно Славчев имаше договор със "сините" за още една година и половина. Двете страни сключиха много добро споразумение след проведени преговори.

"12 000 и нещо евро и заплатите до края на годината ще бъдат изплатени на Симеон Славчев. Това е доста добро решение на този казус. Водихме тежки преговори, но в рамките на десетина дни успяхме да приключим с този случай", призна Иво Ивков. 

Третият случай е свързан с Насиру Мохамед. Има решение на ФИФА за дължимата сума, която е 395 000 евро. 

"Ще направим така тази сума да не е изискуема до края на годината и да не влияе на лиценза на клуба. Вярваме, че ще можем да постигнем и там едно относително добро споразумение. Очевидни са щетите от тези случаи. Няма нужда да говорим много за тези неща", добави Ивков.

Той също така каза, че се правят периодични плащания към НАП, но те не са достатъчни. 

"Положението е абсолютно критично и ще продължава да бъде такова в следващите месеци от финансова гледна точка, но нещата са под контрол. Разговаряме с всички. Предстои ни най-тежката Коледа в историята на клуба.

Дефицитът, който Левски има в момента, е около 2 200 000 лева, за да преодолеем този първоначален шок", заяви Иво Ивков.
Още по темата: общо новини по темата: 177
14.03.2023
30.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
24.05.2022
23.05.2022
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Анкета
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията